Virksomhed når man ikke er myndig

Her vil jeg dele mine erfaringer, om at stifte virksomhed, når man ikke er myndig. Lad mig først slå en ting fast. Det er ikke nemt. Det nærmer sig nok en af de mest kedelige og langsommelige processer, jeg endnu har oplevet. Det er slet ikke for at tage modet fra dig, for når du først har overstået det, så er det også bare den bedste følelse.Nå, først skal du se på, hvad du har af muligheder. Såfremt du ikke har 80.000 kr. til at stifte et anpartsselskab med, så skal du stifte et enkeltmands firma. For at få lov til det, så kræver det at man søger igennem statsamtet, om tilladelse til at stifte firma. Der skal dine forældre så blandt andet skrive under på, at de hæfter for dig, såfremt det går galt. Det er en lang proces, og overhovedet heller ikke nem.Det kan dog lade sig gøre. Det nemmeste er dog, uden tvivl, hvis du ønsker en enkeltmands virksomhed at gøre det i mors eller fars navn. Den store ulempe ved dette, er så at de jo skal underskrive alt, og de skal også betale skat overskuddet. Du ville muligvis nemlig kunne køre det på dit frikort. Og så føler man jo heller ikke at det er 100 % ens eget, når der hele tiden står et andet navn på papirene.Den anden mulighed, som jeg gjorde brug af, det var at stifte anpartsselskab (ApS). Det kræver 80.000 kr. i kapital, så det kræver at man enten har dem, eller kan låne dem af forældrene. Jeg gjorde så det, at min far stiftede det, og stod som direktør. Den dag jeg så fyldte 18 år, der havde vi et 'bestyrelsesmøde', hvor jeg så blev indsat som direktør, og fik alle anparter i firmaet. De måneder op til jeg blev 18 år kunne jeg så drive firmaet, og flytningen med min far og jeg gik smertefrit. Der er nogle flere regler, når det drejer sig om et ApS fremfor en enkeltmandsvirksomhed, men her 1 år efter, er jeg glad for at gøre det.Hvis du nu sidder og tænker 'hmm, skal jeg gøre det?' JA! Selvfølgelig skal du gøre det. Du skal bare være forberedt på at det tager energi og tid - men sådan er det jo! Det er den førte udfordring, og klarer man ikke den, så har man nok alligevel ikke energien til at være selvstændig. Så kom igang, go for it! :-) Skriv endelig til mig, hvis I har brug for mere konkrete detaljer, eller andet jeg kan hjælpe med.Opdatering 23. August 2015: Hvis du ønsker at læse om at stifte virksomhed, når du er under 18 år, så har jeg skrevet et uddybende indlæg her: Sådan får du virksomhed når du er under 18 år