Nyhedsbrev test: Plain text vs HTML

Min yndlingsgrafiker, Kenneth Hedegaard, som jeg bruger til alle mine grafiske opgaver foreslog mig sidst, da jeg udsendte nyhedsbrevet, at jeg burde lave en splittest på en version i plain-text og i HTML. Min først indskydelse var at han var doven, men jeg lod det komme an på en prøve. Imellemtiden fortalte jeg så min mor om idéen, og hun synes det lød spændende. Min mor er ikke særlig teknisk, men eftersom jeg snakker om split-test og indgående links hver eneste dag, så har hun efterhånden en ret god forståelse for det hele. Hun foreslog vi væddet om det, for hun var helt sikker på at den flotte HTML ville vinde over plain text. Som en trodsig teenagesøn, så var jeg selvfølgelig frisk.Her kommer de to mails først, som de så ud da de blev sendt afsted af min søde Mailchimp-abe.Version 1 i plaintext:Version 2, i flot HTML:Som du kan se, er der kæmpe forskel på udseendet af disse mails. Derudover er den første også skrevet i et mere personligt sprog.Vinderen blev plain text mailen, med faktisk dobbelt så stor indtjening, som HTML'en. Der er et 4-cifret antal modtagere, så det er et rimelig validt datagrundlag. Her er nogle flere hardcore data:

Alm. HTML

Emne:  Få en gratis Nike golfhandske ved køb af Nike søboldeModtagere som åbnede: 43,7%Klik/unikke åbning: 29,3%Andel af samlede besøg fra dette nyhedsbrev: 39% 

Plain text

Emne: Hej <fornavn>Modtagere som åbnede: 51,9%Klik/unikke åbning: 34,0%Andel af samlede besøg fra dette nyhedsbrev: 61%Dobbelt så stor indtjening som ved HTML1% højere konvertering end HTMLStørre værdi pr. besøg end HTML

Jeg synes det var ret sjovt at teste. Det gør det jo bare endnu nemmere, at komme i gang med nyhedsbrevet. Nu behøver man ikke engang alt muligt design, alt det kræver er blot en simpel tekst-mail. Kom nu i gang! Min timeløn ligger altid over 1000 kr. når jeg sender nyhedsbrev ud - det er altså mange penge, som det drejer sig om.Jeg kunne godt tænke mig at høre fra jer, hvad I ellers synes der kunne være spændende at teste? Jeg har mange ting i ærmet, men vil gerne høre om I har noget ekstra spændende. Jeg splittester altid titler osv. men mere om I har noget ekstra interessant.Gør mig en tjeneste, og del dette indlæg - så motiverer det mig til at offentliggøre endnu flere, af mine mange spændende test.30. august, 2012: jeg kan godt se at dette indlæg blev lagt op lidt forkert. Det skulle mere ses som en interessant test, og ikke som en valid test. Men mere i håbet om at flere folk vil teste deres nyhedsbreve, for der er ekstremt meget at hente!