Min tur til Australien, en tur for livet..

Jeg tog to måneder fri fra en ellers travlt 10-timers hver dag, og det er en af de bedste beslutninger som jeg har taget. Det gav mig ny energi, og en masse fede idéer. Nu er det snart to måneder siden jeg kom hjem, så nu måtte jeg hellere få lavet en opfølgning på Australien - here i come.Efter at jeg gik ud af handelsskolen i sommeren 2011, så havde jeg en lille drøm om at jeg gerne ville ud at rejse. Jeg havde hørt rigtig positivt om det fra flere, så jeg vidste at det uden tvivl ville være godt for mig. Omvendt så kunne jeg dog også godt se, at det var svært for mig at få til at passe ind. Der var utrolig travlt med golfboldene, så det var egentlig først i efterår/vinter at jeg vidste det ville blive relevant.Jeg havde snakket lidt med en kammerat om det, men eftersom at han gik på skole, så var det svært at få til at gå op.En dag i slutningen af august, så sender min kæreste mig et link, til Sweetdeal, som jeg mener det var. Der var tilbud på flybilletter tur/retur til Australien, så længe man var under 25 år. Man skulle rejse først i december, og så komme hjem efter januar, og det passede egentlig fint. Billetten kostede 7200 kr. mener jeg, og vi skulle flyve med Emirates som er super lækkert.Jeg sendte en hurtig sms til min kammerat som var i udlandet, og han sagde jeg skulle købe dem. Så det gjorde jeg. Take action!Vi skulle rejse d. 12. December, og min plan var at jeg ville have styr på alt mit forretning inden da. Jeg indså dog, at det var en umulig mission. Der dukker konstant nye ting op, og det er svært at forberede at man er væk to måneder. Men jeg fik det selvfølgelig fortalt til alle de samarbejdspartnere jeg har, så de vidste at jeg ikke var til at kontakte i det tidsrum.Jeg besluttede mig for at lade min Macbook blive hjemme. Jeg vidste at hvis jeg tog den med ville jeg sidde med den minimum 1 time om dagen, og det er det ganske enkelt ikke værd. Jeg ville tænke for meget forretning.Vi tog så af sted d. 12. December, og rejsen startede med at vi grundet et visum-fuck-up, skulle løbe ud til gaten. Men i al forvirringen er der dog sket en fejl, så vi er blevet tjekket ind på business class. Det var lige til at leve med. Vi skulle ’kun’ flyve til Dubai, men det var stadig en super fed oplevelse.Den første lille måned boede vi så hos en bekendt i Sydney, og fik oplevet byen, nattelivet, naturen og bare lærte at falde til i det australske. Den første uge var uden tvivl den hårdeste. Jeg kunne mærke på det hele, at jeg virkelig havde brug for den ferie. Jeg var begyndt at få lidt småstress, og det blev virkelig synligt den første uge. Jeg sov typisk 12-14 timer hver dag, og var i super dårligt humør. Det var både en kulmination af kulturchok, stress og så savnet til kæresten samt familien, som jeg vidste der gik to måneder inden jeg så igen.Anyway, det gik selvfølgelig. Efter nytår som vi fejrede i Sydney, købte vi en bil af nogle andre danskere, og drog op nordpå. Vi boede i bilen på vej derop, og vi levede 3 uger uden at vaske tøj (og vi havde fx 6 t-shirts) og uden at gå i bad (udover stranden selvfølgelig). Livet som mand! Det var sjovt nok at prøve, for mig galt det om at bryde nogle grænser og prøve nogle ekstreme ting, og det fik jeg gjort.Der blev prøvet river rafting, snorkling og meget andet.Inden tur så gik hjem var vi en uge i Dubai, for at shoppe og opleve byen. Super fed by, og den var endda utrolig billig. Vi boede på et fint hotel til et par hundrede kroner om dagen, som endda også lå rimelig centralt.Jeg var overrasket over at det var SÅ billigt i Dubai. Vi kørte utrolig meget med taxa, da det er billigere end en busbillet herhjemme. Jeg faldt i snak med en af taxachaufførerne, og han fortalte mig at de arbejdede hver dag, året rundt, 10-12 timer / dagen. De  tjente ca. 6500 kr. udbetalt om måneden. Deres købekraft er selvfølgelig større, grundet det er billigt dernede, men de arbejder stadig virkelig meget. Når han så var derhjemme, så sov han som regel. Det får mig til at tænke på, at når folk derhjemme brokker sig over det ene og det andet, så prøv lige at tag jer sammen. Danskerne har det sku' godt.Vi sluttede turen af på det syv-stjernede hotel i Dubai, Burj El Arab, med et par drinks. Det havde været en fantastisk tur.Casper Blom drikker drink på Burj El Arab i Dubai

Hvad lærte jeg på turen?

Jeg lærte utrolig meget om mig selv. Det var nok de to måneder i mit liv, hvor jeg har lært allermest om mig selv. Noget som på nogle områder var ubehageligt, men samtidig ikke noget som jeg ville undvære.Jeg lærte også at man ikke skal tage ud at sejle 6 timer efter en heftig bytur og 2 timers søvn, men fiskene blev fodret ud over rælingen i alle 6 timer :-)Jeg er også overrasket over, hvor god jeg blev til engelsk på de to måneder. Man snakkede jo mere engelsk end dansk, og det gjorde virkelig meget.Samlet set vil jeg sige, at jeg kan anbefale det til alle. Måske du føler at du kommer to måneder ’bagud’ med dit iværksætteri, men det kommer du hurtigt efter. Efter jeg kom hjem er det gået op for mig, at det er begrænset hvad der er sket på de to måneder. Du kommer hurtigt med igen, efter ca. 2 uger var alt som normalt for mig. Al den energi du får, de nye idéer, det som du lærer om dig selv og så meget som du udvikler dig rent menneskeligt, er guld værd.Så hvis du har lyst – så gør det.