Kunsten at være offline

Det lyder forfærdeligt, ik'?Efterhånden som jeg har taget toget rundt i det danske land, er jeg som mange andre, blevet en modstander af DSB's internet. Der er nok problemer med det ca. halvdelen af gangene. Det er mig fuldstændig uforståeligt, hvis de havde noget der bare spillede 100 %, så ville de tjene mange flere penge. Nå, jeg kunne skrive længe om internettet i togene, men det var ikke det som indlægget skulle handle om.Det som er gået op for mig, det er at når jeg sidder i toget, og så er offline, så får jeg faktisk lavet en del gode ting. Ja, faktisk er jeg nogle gange mere produktiv når jeg er offline.Det lyder måske lidt ulogisk, men det er gået op for mig, hvor mange ting man egentlig stadig kan lave når man er offline - og at det faktisk engang imellem nok er meget godt.Når jeg er offline, kan jeg nemlig bruge tiden på ting som:

  • Svare lange mails, som jeg normalt ikke får svaret på
  • Skrive blogindlæg, og ligge dem online senere
  • Rydde op på min Mac, så den kører hurtigere og det er mere overskueligt
  • Lave to-do lister til jeg får internet igen

Ovenstående ting, er noget jeg normalt ikke lige får gjort i hverdagen når jeg er online. Det er lidt skræmmende at der åbenbart skal en offline-forbindelse til, men sådan er det vel.Det var bare en tanke jeg fik om, at i stedet for at sidde og bande over internettet, så ville jeg hellere finde en anden måde at bruge min tid på. Man har kun 24 timer i døgnet, så man kan lige så godt få så meget ud af dem som muligt. Er du en af dem der bander over internettet i toget, så brug tiden på noget af ovenstående i stedet - det ender faktisk med at du så er mere produktiv, og at det dermed har været til din fordel, at du har været offline.Og ja, blogindlægget blev skrevet i toget - offline ;-)