Én ting er ens for alle

Der findes kun én ting, fra mit synspunkt, som er ens for alle der konkurrerer. Det er, at der er kun 24 timer i døgnet. Folk kommer fra forskellige baggrunde, med forskellige viden og kapital i ryggen, men ALLE. Alle har 24 timer.Det gav anledning til nogle tanker for mig. Ikke fordi at det kom som en overraskelse, men mere fordi at jeg synes det er interessant at tænke på, at det faktisk er den eneste ting, hvor alle mennesker er på lige fod.Selvfølgelig kan man gøre meget, for så stadig at skille sig ud, for eksempel ved at hyre 10 medarbejdere, men lige nu tænker jeg mest på iværksætterne, som måske er max 5 mennesker. Her er der altså kun 120 timer i døgnet sammenlagt for dem, og der skal også spises, soves og meget andet.Hvis de så har en konkurrent, med 5 andre ansatte, så er den eneste konkurrenceparameter, hvor de faktisk er 100 % lige, på den tid de har til rådighed. Begge virksomheder har nøjagtigt, 120 timer til rådighed i døgnet.Måske har den ene virksomhed meget mere kapital, imens den anden virksomhed så har nogle skarpere folk. Det er selvfølgelig også noget der spiller ind, men derfor gælder det stadig om at bruge sin tid bedst muligt. Fordi det kan godt være at man har mere kapital, men hvis ens arbejdsprocesser er langsommelige, og man bruger dobbelt så lang tid på alle processerne, som konkurrenten, så er man allerede bagud.Derfor er moralen lidt, at det gælder sku' om at optimere arbejdsprocesserne. Tænk hele tiden tanken i baghovedet 'Hvordan kan jeg gøre dette nemmere, og mere tidsbesparende?'. Den tanke havde jeg i baghovedet, da jeg byggede BilligeGolfbolde's online bagkontor/admin-modul. Jeg tænkte hele tiden på optimering af arbejdsprocesserne. Nu når jeg står med det færdige produkt, så roser jeg tit mig selv. Hold kæft hvor er noget af det genialt!For eksempel så skal der blot klikkes én gang, før kunden modtager 4 automails, fordelt over 3 uger. Med dette éne klik, bliver de også bogført i mit økonomisystem, og pengene bliver trukket på deres konto. Èt klik. Såfremt jeg ikke havde valgt at optimere disse processer, vil jeg tro at det havde kostet minimum 10 klik.Det er altså 9 klik. Lad os sige jeg har 10 ordre på en dag, så er 90 klik sparet.Den tid, som jeg så har til rådighed, kan jeg så bruge på at optimere andre ting i min forretning. Eller linkbuilde. Imens jeg så overhæler min konkurrent i søgemaskinerne, skal de sidde og klikke 90 gange ;-)Udover at jeg så sparer en masse tid, så sparer jeg også besværet med at gøre noget forkert. Jeg VED at det virker. At det spiller maksimalt. Det gør det bare. Hvorimod at når man laver meget manuelt, så kan man nemt fucke det op. Og det sker jo gang på gang. Det koster igen også tid, og i værste tilfælde koster det så også penge.Så optimér, og brug de 24 timer bedst muligt. Lav ikke noget du ikke gider. Outsource det. Gør det du er bedst til, så kommer du længst.Jeg vil uden tvivl skrive et opfølgende blog indlæg på dette, omkring det med at optimere og outsource. Jeg synes det er et spændende område, og noget som jeg selv bruger meget i min hverdag.

TankerCasper Blom