Dobbeltmoralen længe leve #2

Som opfølgning på hotel-historien, er her en sjov historie igen, denne gang er det dog os (forbrugerne) som er syndereneJeg læste fornyeligt en undersøgelse, hvor der stod at forsikringsselskaber, var noget af det som folk havde mindst tillid til. Det var en undersøgelse som forbrugerstyrelsen havde lavet. Det kom egentlig ikke som nogen overraskelse, og sammen med forsikringsselskaber var blandt andet også ejendomsmæglere, personlige plejeprodukter mm.Jeg tænkte ikke synderligt videre over det, udover at jeg undrede mig lidt over, at dem som egentlig skal hjælpe os, har vi mindst tillid til. Nå, anyway.Der gik et par dage, og så fandt jeg en ny undersøgelse. Den viste, hvor mange der havde snydt med deres forsikringer. Det var godt nok mange! Overraske mange. Ikke alle havde gjort det, men mange havde gjort det, og mange ville gøre det, den dag de fik chancen. Jeg har desværre ikke de specifikke tal. Derudover skal man også altid medregne et par procenter, som ikke vil sige det til en undersøgelse.Da jeg så filosoferede lidt over de to undersøgelser, så kom jeg til at tænke på noget sjovt. Tænk, at vi, som forbrugere ingen tillid har til forsikringsselskaberne, men selv snyder dem i stor stil? Det synes jeg er ret komisk. Hvordan skal man dog nogensinde opbygge et tillidsforhold, når man selv snyder den anden part? For mig er det ikke rigtig muligt at se.Det som jeg tror, ligger til grund for dette, er hvis der fra starten har været et dårligt tillidsforhold. Så har forbrugeren snydt forsikringsselskaberne, dermed måtte forsikringsselskaberne så gøre deres regler endnu mere uigennemsigtige, og så kører den bare derud af.Jeg har endda også hørt folk udtale 'nej det er sku' fair nok at jeg snyder dem en smule, jeg betaler jo kassen for det, og jeg har aldrig gjort brug af min del'. Ej, okay. Come on. Nu er det jo ikke fordi at hver mand har sin del, og at forsikringsselskaberne arbejder for sjov. Det er jo en virksomhed, der vil tjene penge.Men pludselig er det som om, at når folk selv snyder forsikringsselskaberne, så tror de pr. automatik, også at de bliver snydt. Det er lidt ligesom det gamle ordsprog 'tyv tror hver mand stjæler'.Hos mig satte det en masse tanker igang, at skrive denne historie. Det håber jeg også det kunne hos dig.