Skrevet den 4 maj 2012 | Tanker | 10 kommentarer

Som en opfølgning på mit populære blog indlæg med at det gælder om menneskerne og deres drive, fremfor idéen, skriver jeg lidt i dag om at unge iværksættere skal til at stramme op.

Som mit blogindlæg konkluderer, så handler det ikke om at finde den unikke idé, men om at give den gas, tro på det – og blive ved med at arbejde imod målet. Men så er det, at det undrer mig, hvorfor der er så utrolig mange der kopierer andres idéer.

Jeg har ikke lyst til at komme med konkrete eksempler, men læser du engang imellem på Amino fx. så kan du hurtigt spotte dem.

Dem som det går værst udover, er de shops som får noget presseomtale. Så snart en shop har været i pressen, og det ligner at den tjener penge, dukker der nogle kopier op. I næsten alle tilfældene er det med kraftig inspiration, og den eneste forskel er egentlig bare at kopien er dårlig. Forskellen på de to mennesker der står bag, er nemlig at den første shop har gjort det fordi han brændt for idéen, den næste gjorde det fordi han brændte for at tjene en masse penge. Det er der stor forskel på.

Jeg undrer mig bare over, om det virkelig kan være rigtigt. Vi er en del unge iværksættere som mødes engang imellem og har det super fedt, og imellem os kunne vi aldrig finde på at stjæle hinandens idéer. Istedet for at gøre det, så hjælper vi hinanden. På kryds og tværs hjælper vi hinanden, og skaber dermed en bedre forretning for alle. Dét er fedt!

Så kom nu, kære unge iværksættere, find på jeres egen idé. Der er 1000-vis af gode idéer derude, som bare venter på at blive samlet op. Så når der er en anden der står frem og har succes med at sælge slips, golfbolde eller noget tredje – så find på noget andet.

Du bliver aldrig nummer #1 af, at gå i andres fodspor

Unge iværksættere, stram op!, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
Jeg bliver så glad, hvis du deler...Facebook3Twitter1LinkedIn1Google+2
The following two tabs change content below.
Casper Blom er ung iværksætter, på denne side blogger han om livet, online markedsføring og succes.

Nyeste indlæg af Casper Blom (se alle)

0
10 kommentarer til “Unge iværksættere, stram op!”
 1. Mickel Pedersen siger:

  Hej Casper,

  Jeg kan sagtens følge dig, eftersom jeg blandt andet har set de talrige alternative “Billige golfbolde” der skød op kort efter din massive omtale rundt omkring :-)

  De ser det som et smuthul til en “nem” succes (der er som oftes tale om unge iværksættere) og det er over hele linien det ses.

  Man skal jo starte et sted, men om det så er musik eller iværksætteri er der dog behov for lidt kreativitet for at overleve i længden.

 2. Anonym siger:

  Hej Casper Blom,

  Har du ikke to webshops som sælger iPhone-covers? Er det ikke også at kopiere succeser? Der findes jo 1000 af dem. Eller hvad mener du om dette? :-)

  Har nemlig rådet mange folk til ikke at starte en sådan webshop pga. konkurrencen.

  • Casper siger:

   Goddag anonyme Halfdan Harring.

   Nej, jeg har åbenlyst ikke været god nok til at kommunikere mit budskab kan jeg se ud fra kommentarerne. Tezzo.dk er de første som sælger den slags træcovers, som de gør. Det vil vi være førende på, på Tezzo.dk. iCovers.dk var den første butik i Odense med reparationer af iPhones samt salg af covers. Hvis jeg ville lave en kopi, havde jeg startet en butik op der solgte præcis de samme covers, i en butik hvor der allerede lå en butik.
   Håber det giver mening.

   • Halfdan Harring siger:

    Hej Casper,

    Super! Jeg ville bare lige høre :-)
    Der er nemlig mange der har spurgt mig om at starte en internet-butik der solgte covers op, men har sagt nej pga. konkurrencen og mangel på originalitet. Men det kan jeg høre at du alligevel nåede at få med, det er jo super!

    Fortsat god dag!

    • Halfdan Harring siger:

     Det var skam ikke på nogen måde for at udstille dig for at være dobbelt-moralsk, jeg ville bare lige høre hvordan du havde fået succes med disse shops :-)

 3. Simon Mørch siger:

  Helt enig! Det er så “nemt” at tjene penge på alverdens produkter. Det er ikke ideen eller produktet der har så stor betydning, der er mere bagmandens drive.

  Når vi har shops indenfor slipse og golfbolde der ligger på Google & Facebook og overbyder hinanden, er det meget smartere for andre unge iværksættere at finde deres egne unikke produkt (herre punge, dame tasker osv.) – det giver også en indgangsbillet til det kanon gode netværk af unge iværksættere som Casper omtaler.

 4. Lars Hyldegård siger:

  Jeg er heller ikke enig, faktisk tvært imod. Jeg er ret sikker på at langt de fleste VIRKLIG succesfulde virksomheder er dem der med finansmænd i ryggen “stjæler” et færdigt koncept. Rigtige iværksættere er sjældent de bedste til at lede en virsomhed det “sidste” stykke.

  • Casper siger:

   Hej Lars.

   Det er alligevel noget af en påstand. Af de store virksomheder jeg lige kan komme i tanke om, så er der ikke nogle der har stjålet idéen. De er muligvis blevet kraftigt inspireret, men de har stadig gjort noget unikt, og gjort noget bedre end de andre – ellers var de ikke blevet succesfulde.

 5. Thomas Frost siger:

  Jeg er faktisk ikke enig (for en gangs skyld). Man kan sagtens starte en shop der sælger golfbolde eller slips selvom der er andre der sælger det samme. Der behøver ikke kun være en shop af hver.

  Man kan sagtens blive nummer et ved at gå i andres fodspor, bare man kun gør det til at starte med og derefter overhaler når man er klar til det :)

  Hvis alle havde den indstilling at man kun skulle lave startups på nye ideer og ikke lave noget der er lavet i forvejen, vil det betyde at der kun bliver startet meget lidt op.

  Nogle kopier er bestemt dårlige, men fordi det er en kopi gør det den ikke dårlig pr. definition. Man skal lade sig inspirere i det omfang man vurderer der er et marked man kan komme ind på. Vi er ved at starte en shop, det er ikke nogen kopi, den bliver ret unik, men vi gør det ikke fordi vi brænder for lige præcis de produkter, men fordi vi vil tjene penge. Det kan jeg ikke se der er noget som helst galt i. Fordi hovedmålet er at tjene penge betyder ikke at det bliver en dårlig shop, for vi brænder for at tjene penge, så den skal nok blive god.

  Men ja, hvis man slet ikke brænder for sin ide på nogen som helst områder, så er det bedst at lade være at starte op :)

  • Casper siger:

   Hej Thomas.

   Jeg tror du misforstår mit indlæg en smule. Selvfølgelig må der gerne være flere shops der sælger det samme – og selvfølgelig må man gerne finde inspiration hos andre. Det er der intet galt i, det skaber bare øget konkurrence, og gør at man arbejdere endnu hårdere.

   Jeg har endnu ikke set en god kopi – en kopi som var bedre end den originale, så hvis du kan vise mig det, så tror jeg gerne på dig.

   Man kan godt blive nummer 1, ja, men så går man jo heller ikke i andre fodspor mere, vel? ;-)

   Jeg savner bare lidt kreativitet, der er flere som starter idéer med PRÆCIS samme formål, markedsføringsstrategi og udvalg som de andre. Find dog på noget nyt, innovativt og kreativt. Produktet kan sagtens være det samme, men det kan da blive præsenteret på en anden måde.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Skriv en kommentar

TILMELD NYHEDSBREV

DAGENS CITAT

“I do not believe a man can ever leave his business. He ought to think of it by day and dream of it by night” – Henry Ford

Del citatet:
Share

SENESTE TWEETS