Niche-webshops er dét nye!

Jeg har en idé om at i fremtiden kommer vi til at se flere niche webshops. Markedet for e-handel er jo konstant stigende, og sådan er jeg sikker på at det vil blive ved i mange år.

Her er mit gæt så at tendensen vil blive, at folk søger mere ned i nicherne. Der findes jo mange store e-handels butikker, fx. Sådan en som Wupti. Wupti har helt sikkert også en fordel, ved at tilbyde så meget, og de vil helt sikkert også stadig klare sig godt i fremtiden, hvis de bliver ved som de gør nu. Jeg tror bare på at tendensen også vil vise, at flere søger ned i små niche-butikker.

Den fordel som man har med niche-butik, det er at det er meget nemmere at komme igennem med sin markedsføring. Sælger du fx. Golfbolde som mig, så er det forholdsvis nemt at brande navnet BilligeGolfbolde.dk. Det ligger i sig selv. Havde jeg derimod gået lidt videre og også solgt golfudstyr, så var det lige pludselig en større kamp.

Snakker vi søgemaskineoptimering så ser jeg også en klar fordel i at være en niche-webshop. Her kan man virkelig koncentrere sin side omkring de få keywords der nu er, når man befinder sig i en niche.

Jeg har selv et par gode idéer til niche-webshops, som jeg godt ville have startet op, hvis jeg havde haft tiden. Den første idé gik på strand udstyr. Jeg synes ikke jeg har kunne finde nogle ordentlige webshops, som sælger ALT til den perfekte strandtur. Altså alt lige fra badeshorts til solbriller, solcreme, baderinge og en køleboks. Derudover havde jeg også en idé om at en webshop der solgte gadgets til festen, ville være godt. Der findes jo allerede nogle store webshops der sælger gadgets, fx. Coolstuff.dk, men der er ikke nogle der har koncentreret sig om emne-specfikke gadgets, til fx. Fester. Det kunne altså være fadølsanlæg, strippere, nyt festtøj, sminke, sprut og hvad man ellers har brug for til en fest.

Det går måske over i det man vil kalde for en ‘koncept-webshop’, men det er stadig en form for niche. Her kan man nemlig samle markedsføringen omkring dette emne, og det gør det i markedsførings øje meget nemmere at arbejde med.

Jeg har planer om at åbne en niche-webshop mere, den dag jeg føler jeg har tiden til det. Jeg ved endnu ikke om det bliver om 1 eller 3 år, det må tiden vise.