Boganmeldelse: Steve Jobs – en biografi om manden bag Apple

Efter Steve Jobs gik bort så besluttede jeg mig for at det måtte være tid til at læse bogen om ham. Sjovt at folk altid bliver mere populære efter de er gået bort, men sådan er det vel bare.

De bøger som jeg plejer at læse, er normalt mere historien om et firma der er blevet bygget op, og så med skaberen i anden række. Denne bog er lidt speciel, da det er skaberen som er i hovedfokus, hvor man så hører sideløbende om hans firma. Det er dog klart, at når det er en ildsjæl som Steve Jobs, så handler det også rigtig meget om Apple.

Bogen er skrevet i kronologisk rækkefølge hvor man hører om ham lige fra Steve Jobs opvækst, til omkring 2011 hvor bogen blev skrevet. Der er mange personlige vinkler af Steve Jobs med, også hvor man hører om familiemæssige forhold, og hans alvorlige udfordringer med sygdom.

Selvom at bogen handler om ham, så hører man også meget om de beslutninger der bliver taget i Apple, og hvorfor han har taget de beslutninger. Man føler at man virkelig lærer ham at kende, og til sidst kan man godt sætte sig ind i hans mindset, omkring hvorfor han har taget disse beslutninger. Man lærer at kende ham som person.

Hele historien omkring hvordan Apple startede i en garage, og der et halvt århundrede efter flere over 100 millioner Macbooks i verden synes jeg er fantastisk inspirerende. Måden hvorpå Steve Jobs kunne nærmest se ind i fremtiden, og tage beslutninger omkring hvordan noget skulle udføres, selvom det endnu ikke var teknisk muligt, er super sejt. Jeg har så meget respekt for Steve Jobs, og beundrer virkelig den evne han har haft til at kunne tænke i brugervenlighed, og skabe produkter, som ingen havde troet var mulige.

Bogen kan virke en anelse lang, og nogle kapitler kan også virke lidt langtrukne eller unødvendige. Der er dog mange detaljer med, så man får virkelig hele baggrundshistorien.

Jeg synes helt klart at bogen er de timers læsning værd. Det er ikke en bog man bliver grebet af, som bare skal læses færdigt, men det er uden tvivl en bog som er fantastisk at læse i når man har ro i kroppen, eller på en god ferie. Den kan klart anbefales til iværksættere, eller folk der har planer om at blive iværksættere.