Basal søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering er og bliver en kompleks ting. Heldigvis er der jo så et par stykker i Danmark som er virkelig dygtige til det, og ofte deler ud af den viden. Men du sidder måske med en affiliate-side, og vil gerne have noget organisk trafik. Du vil ikke investere i SEO-konsulenthjælp, men vil bare gerne have det basale på plads.

Medmindre vi snakker et virkelig konkurrencepræget marked, så kan det basale faktisk ofte betyde rigtig meget. Ja, nogle gange kan du ligge nummer #1, bare ved at have styr på det basale! Men hvad er det basale så? Tjo, der er nogle ting du som regel selv kan gøre, for at du ligger nogenlunde i søgemaskinerne.

Titler

Til at starte med ville jeg kigge på titlerne, altså den tekst der står i din webbrowser. Er hver sidetitel unik? Har du det vigtigste keyword (søgeord) først? Dit domæne – eller shoppens/sidens navn – må på ingen måde indgå i titlen, medmindre det giver en klar fordel (kunne være hvis det var et brand, eller hvis søgeordene er i navnet).

Flot hjemmeside-adresse

Når du har fået lavet unikke sidetitler, så ville jeg kigge på dine URL’s. Om de er søgemaskinevenlige. Det betyder om din url hedder Domæne.dk/udfhudf37923/nfdj383 eller om den er søgemaskinevenlig: Domæne.dk/Affiliate/basal-seo. Hvis du fx. Benytter wordpress så er det forholdsvis nemt at sætte op. I mange shopsystemer, og andre CMS systemer, der findes som regel også et plugin man bare kan installere, eller bare en indstilling man skal ændre.

Se fx. Coupii.com, som er en side med rabatkoder. Søger du en Nelly rabatkode, så har de lavet en URL der hedder http://www.coupii.com/dk/nelly/.

ALT-tekst på billeder

Alt-tekst på billeder, kan betyde rigtig meget. Det er en ting som de fleste overser, men husk det nu! Det er så nemt at smide en tekst på billedet, og det kan betyde så meget. Dagligt er der faktisk rigtig mange søgninger på Google Billeder, og jeg har set affiliate-sider opnå en utrolig stor volume kun fra Google Billeder, så det er værd at tage med!

Links

Kvalitetslinks er altid gode. Ja, faktisk kan du ikke få nok af dem. Derfor er det altid godt, at ligge sit link, stortset uanset hvor man kommer. Du skal ikke spamme nogle, men på Amino osv. er det altid godt at have et link ind til din side. Det kan også godt betale sig, at bruge lidt tid på at tilmelde sin side lidt linkkataloger og artikeldatabaser. Det er ikke dem som virkelig rykker, men fint at have lidt af hvert.
De bedste links er dem du får fra sider, der handler om det samme som dig. Så hvis du sælger ovne, er det rigtig godt at have en blog der fortæller om køkkener, til at linke til dig.

Lige for at lave en kort opsumering:

  • Unikke titler – hver side med unik titel, og dine keywords først
  • Søgemaskine venlige URL’s – Google kan læse din URL, så ikke kald dem noget volapyk
  • ALT-tekst – Google kan læse men ikke se, så fortæl Google hvad der er på dine billeder
  • Kvalitetslinks – du kan aldrig få nok, så sørg nu for at smid et link hvor det giver mening og du har mulighed for det Held og lykke med søgemaskineoptimering!